Verzending binnen 48 uur     •     Persoonlijk en snel contact    •     Verzonden als cadeautje

Free Shipping Charge

Nog even en de Paasdagen staan weer voor de deur. Tijd voor een vrolijke paas do it yourself waarmee je de paastafel nog gezelliger kan maken. Kijk je mee?


Benodigdheden voor één kaarsje:
Complete set voor 6 kaarsjes

OF

– 50 gram wax
– Kleur(pil) voor kaarsen
– Eierschaal
– Eierdopje of eierdoos
– Satéprikker
– Lont van 7cm
– Mesje

Stap 1:
Als eerst heb je een eierschaal nodig met alleen aan de bovenkant een klein gaatje. Dit doe je door op de bovenkant te tikken en hier een klein gaatje te maken van ongeveer 1,5 cm. Daarna kun je het ei er uit schudden. Het ei kun je natuurlijk prima bakken, dus gooi het zeker niet weg.

Stap 2:
Spoel de eierschaal schoon en bewaar deze in een eierdopje of eierdoos. Hij moet er stevig in staan en niet om kunnen vallen.

Stap 3:
Nu ga je 50 gram wax samen met de speciale kleur voor kaarsen smelten. Je kunt er ook voor kiezen om waxinelichtjes te smelten. Smelten doe je in de magnetron of in een pannetje op laag vuur.

Stap 4:
Als alles goed gesmolten is roer je het met een satéprikker nog een beetje door zodat de kleur goed verdeeld is.

Stap 5:
Nu hang je het lont in de eierschaal en giet je vervolgens de gesmolten wax erbij. Zorg dat je lont in het midden blijft. Dit kun je doen doormiddel van satéprikkers waar je de lont tussen hangt, of je hangt de lont net een beetje over de rand van de eierschaal heen.

Stap 6:
Nu moet je het goed laten uitharden. Zodra het goed uitgehard is, kun je de schil er af halen. Hiervoor heb je of scherpe nagels nodig of een mesje waarmee je het er makkelijk af kan ‘pulken’.

Stap 7:
Zodra de hele eierschil er af is, snij je aan de onderkant er een klein beetje af, zodat de onderkant plat is en de kaars blijft staan.

Extra tips nodig? Wil je graag je eigen creatie delen?
Of ben je benieuwd naar de creaties van andere?
Word dan lid van de Hebbers Community groep.

BEKIJK OOK DEZE DO IT YOURSELFS: