Verzending binnen 48 uur     •     Persoonlijk en snel contact    •     Verzonden als cadeautje

Free Shipping Charge

Dit keer weer een leuke interieur do it yourself die je zelf kan stylen zodat het ook in jouw interieur past. Ga voor allemaal dezelfde kleur kaarsen, of juist allemaal pastelkleurtjes. Verf het hout of bewerk het met een lak. Op die manier creëer je een kaarsenhouder die perfect bij jouw interieur past.


Benodigdheden:
– Houten blok
– Boormachine
– Speedboor selfcut hex 22 mm
– Schuurpapier
– Vernis
– Kwast (voor de vernis)
– Potlood
– 14 kaarsen (diameter van 20mm, net iets kleiner dan de gaten die je gaat maken)

 Stap 1:
Eigenlijk is deze DIY heel makkelijk, zolang je maar het juiste gereedschap hebt. Zorg eerst dat je een houten blok hebt in het formaat dat je wilt. Het blok dat ik gebruik is 7 x 25 x 5 cm (l x b x h).
Hierop teken ik alvast wat cirkels zodat ik de indeling van de kaarsen kan bepalen.

Tip: Wil je nou echt een eyecatcher op je tafel tijdens een etentje? Dan kun je er natuurlijk ook een veel langere variant van maken, met dus ook meer kaarsen.

Stap 2:
Nu ga ik de gaten boren op de afgetekende plekken. Je hoeft er niet helemaal door heen, 2 cm diep is al voldoende om de kaars stevig te laten staan.

 Stap 3:
Schuur het nu weer netjes en mooi glad, zodat het splintervrij is.

Stap 4:
Nu kun je het eerst  gaan verven of je laat het zoals dit voorbeeld. Dan breng je een laagje vernis aan, zodat je het kaarsvet wat erop lekt er straks makkelijker af krijgt. Laat het drogen en klaar is jouw houten kaarsenhouder.

Stap 5:
Nu kun je alle kaarsen erin gaan zetten. Om het een speels effect te geven kun je de kaarsen allemaal wat langer en korter maken, of gewoon aan het begin niet alle kaarsen aan steken zodat je dit effect ook krijgt.

Deel je een foto van jouw creatie?

Extra tips nodig? Wil je graag je eigen creatie delen?
Of ben je benieuwd naar de creaties van andere?
Word dan lid van de Hebbers Community groep.

BEKIJK OOK DEZE DO IT YOURSELFS: