Verzending binnen 48 uur     •     Persoonlijk en snel contact    •     Verzonden als cadeautje

Free Shipping Charge

  De meeste van ons hebben wel kaarsen in huis, het maakt het op de donkere dagen wat gezelliger in huis. Deze do it yourself kun je zo persoonlijk maken als je zelf wilt. Het is ook nog eens heel makkelijk en je hebt maar weinig materialen nodig. Perfect voor Valentijnsdag dacht ik zo? 


  Benodigdheden:
  – Kaars (de kleur is afhankelijk van de opdruk die je erop wilt maken)
  – Witte servetten
  – Lijmspray (Action)
  – Schaar
  – Printer met inkt
  – Wit papier
  – Haarfohn
  – Bakpapier
  – Theedoek

  Stap 1:
  Kies een foto of tekst die je op de kaars wilt afdrukken. Meet de grote van de kaars op zodat je weet hoe groot je de foto kunt afdrukken.

  Stap 2:
  Een servetje bestaat altijd uit meerde lagen, haal deze los van elkaar zodat je uiteindelijk 1 laag over houdt.

  Stap 3:
  Pak een papiertje uit de printer en spuit op de plek waar je servetje komt licht wat spuitlijm. NIET te dik en ook vooral niet de hele pagina. Plak op dit deel je servetje en strijk deze goed glad, zodat je geen bubbeltjes meer hebt.
  Heb je nou per ongeluk op de rest ook nog heel veel lijm zitten? Dan kan je hier beter ook een stuk servet op plakken.
  Belangrijkste hierbij is, dat het servet helemaal glad gestreken erop vast zit, zodat het soepel door de printer zal gaan.

  Extra: Natuurlijk kun je ook een servet gebruiken met een tof printje die je op je kaars wilt, of je tekent zelf iets op de servet, dan hoef je dit niet te doen.

  Stap 4:
  Leg het nu op de juiste manier in de printer. Dit is vaak op zijn kop met het deel waar de servet zit vooraan, zodat dit als eerst door de printer gaat. Druk nu je foto of tekst af.

  Stap 5:
  Is die helemaal netjes uit je printer gekomen? Zo niet, dan herhaal je bovenstaande stappen nog eens rustig. Als het wel goed gelukt is ga je nu voorzicht het servetje van het papiertje loshalen. Doe dit rustig zodat het niet scheurt.

  Stap 6:
  Als die los is knip je het servetje eventueel nog even bij in de juiste vorm / formaat. Doe dit pas na het loshalen, omdat je dan het servetje anders niet meer goed van het papiertje af krijgt.

  Stap 7:
  Leg nu je servet op de kaars hoe je hem wilt hebben. Zorg dat die deze zonder bubbels eronder er op ligt. Hier leg je heel strak je bakpapier over heen en de uiteindes van het bakpapier kun je handig stevig vasthouden.

  Stap 8:
  Nu ga je de föhn gebruiken, aangezien dit warm kan worden aan je handen is het handig om het bakpapier nu vast te houden met een handdoek (of ovenhandschoen) om je hand. Met de föhn ga je nu op het deel waar de servet op de kaars zit hete lucht blazen. Zo hecht de servet zich aan de kaars.
  Wanneer ben je klaar? Als de afdruk duidelijk door het bakpapier heen schijnt. Om dit zeker te weten haal je rustig het bakpapier eraf en kijk je of de servet goed vast zit.

   

   

  Extra tips nodig? Wil je graag je eigen creatie delen?
  Of ben je benieuwd naar de creaties van andere?
   Word dan lid van de Hebbers Community groep.

   

  BEKIJK OOK DEZE DO IT YOURSELFS: