Verzending binnen 48 uur     •     Persoonlijk en snel contact    •     Verzonden als cadeautje

Free Shipping Charge

Ik vind producten met een stoere look zoals touw, kurk en hout altijd heel tof. Je kan het zo leuk combineren in je interieur en bewerken hoe je zelf wilt. Dit keer ging ik voor een do it yourself met touw, namelijk een pennenbak. En het leuke is, je hebt eigenlijk maar 3 dingen nodig (eigenlijk maar 2 want een schaar heeft iedereen in huis toch?). Lees snel verder voor wat je nodig hebt en hoe je dit maakt.

Benodigdheden:
• Touw (zorg dat dit dikker is, ik gebruikte ongeveer 5mm dik touw)
• Lijmpistool (met 2 lijmpatronen) – Verkrijgbaar bij de Action
• Schaar

Stap 1:
Zorg eerst dat je lijmpistool goed warm is, als deze namelijk niet goed warm is, koelt het ook te snel af zodra je het gebruikt. De onderkant is het meest lastig omdat je een begin moet creëren. Zorg dat het er op de eerste 5 cm genoeg lijm zit en draai dit deel rond. Om te zorgen dat het begin goed vast zit kun je ook hierop nog een beetje lijm doen. Dit is uiteindelijk de binnenkant dus zie je toch niet.


Stap 2:
Nu smeer je lijm op de zijkanten van het deel dat al aan elkaar zit. Hier draai je weer het touw omheen. En vervolgens smeer je weer lijm op dit deel en draai je het er weer om heen tot dat je de ondergrond grote hebt die je wilt. In dit voorbeeld is dit 9 cm.

Stap 3:
Nu ga je naar boven werken. Dit doe je op dezelfde manier alleen smeer je nu de lijm op de bovenkant en dan de bovenste rand. Hier draai je vervolgens weer het touw op.

Stap 4:
In de volgende stappen ga je continu hetzelfde doen. Smeer lijm op de bovenste rand en draai hier het touw op. Zorg wel dat je dit een beetje aandrukt zodat het stevig is en je geen grote gaten. Dit doe je totdat het de hoogte heeft die je wilt. In dit voorbeeld is dit 9 cm.

Stap 5:
Ben je bijna bij de hoogte die je wilt hebben? Dan knip je het touw af. Op het laatste deel plak je ook weer net wat meer lijm dan andere plekken zodat het goed vast blijft zitten.

Stap 6: 
Je zou je pennenbak nu al kunnen gebruiken, maar je kunt hem ook net wat speelser maken door nog pompons te maken. Hoe je dit doet, lees je in deze blog. Zodra ze klaar zijn kun je ze weer met het lijmpistool erop vastmaken.

En klaar is je pennenbak, je kunt het direct gebruiken!

Maar heb je nou niets aan een pennenbak? Je kan er natuurlijk ook een bloempotje van maken. Zorg dan wel dat je er een plastic/glazen potje in plaatst want het is niet waterbestendig.

 

Extra tips nodig? Wil je graag je eigen creatie delen?
Of ben je benieuwd naar de creaties van andere?
 Word dan lid van de Hebbers Community groep.