Verzending binnen 48 uur     •     Persoonlijk en snel contact    •     Verzonden als cadeautje

Free Shipping Charge

  Ondanks dat de warme dagen nu eindelijk aangebroken zijn, vind ik het ‘s avonds als het donker wordt alsnog heel gezellig om kaarsjes aan te hebben in huis. Het zorgt voor een gezellig en warm gevoel. Nog leuker is dat je voor deze DIY weinig materialen nodig hebt en het ook nog eens heel simpel is. Je kan het op verschillende manieren uitwerken om het helemaal naar eigen wens te maken. Lees hieronder snel verder hoe je deze betonnen kaarsenhouder zelf kunt maken. 

  Benodigheden:
  – Beton (Van de bouwhal of deze hobby variant)
  – Gietvormpjes (zorg dat deze van dun plastic of karton is, zodat je deze makkelijk kapot kunt maken)
  – Mengbakje
  – Mengspatel
  – Schuurpapier
  – Waxinelichtje(s)
  – Water

  Stap 1:
  Kijk op de verpakking van het beton wat de verhoudingen zijn en hoeveel water je nodig hebt. Meestal is de verhouding 3/4de beton en 1/4de water. In het beton dat ik gekocht had zaten heel veel steentjes, wat met kleine vormpjes geen extra stevigheid geeft. Daarom heb ik dit eerst door een zeef gehaald zodat je een egaal geheel over houdt. Zorg dat het beton in een bak zit en voeg hier de water in toe. Meng het tot een geheel (zo zie je ook gelijk of het niet te waterig is). 

  Stap 2: 
  Zodra het een goed mengsel is giet je het direct in je gietvormpje. Ik heb als gietvormpje gekozen voor een Danoontje verpakking. Ik vind dit een mooie ronde vorm waar een waxinelichtje perfect in past. Je kunt ook kiezen voor een grotere vorm, zolang je het achteraf er makkelijk af kan krijgen (scheuren of knippen). 

  Stap 3:
  Laat het mengsel even enkele minuten staan en plaats dan het waxinelichtje er in. De waxinelichtjes kunnen een beetje omhoog komen dus zorg dat je ze na enkele minuten nog een beetje aanduwt zodat ze goed in het beton zitten. Laat het vervolgens goed uitharden. Het kan wel 30 dagen duren voordat het volledig uitgehard is. Maar vaak is het na 2 dagen al wel hard genoeg om voorzichtig uit zijn vorm te halen. 

  Stap 4:
  Haal de betonnen vorm uit de mal. Als de bovenste rand niet helemaal glad is, kun je deze eventueel licht opschuren of met een mesje netjes recht maken. Het is goed om de kaars houder nog even 24-48 uur uit te laten harden voordat je deze gaat gebruiken.

  Stap 5:
  Om er nog een eigen twist aan te geven, kun je er voor kiezen om de kaarsenhouder helemaal of gedeeltelijk te verven. Creëer bijvoorbeeld lijnen, door met washitape een deel af te plakken en dit te schilderen. 

   

  Extra tips nodig? Wil je graag je eigen creatie delen?
  Of ben je benieuwd naar de creaties van andere?
   Word dan lid van de Hebbers Community groep.

   

   

  Extra tips nodig? Wil je graag je eigen creatie delen?
  Of ben je benieuwd naar de creaties van andere?
   Word dan lid van de Hebbers Community groep.

   

  [/et_pb_row]