Verzending binnen 48 uur     •     Persoonlijk en snel contact    •     Verzonden als cadeautje

Free Shipping Charge


Jullie kennen vast de populaire en mooie macramé hangers wel die je kan maken met verschillende patronen. Een leuke variant hierop is de macramé veer! Hij is heel simpel met één soort knoop en daarna leuk te gebruiken als sleutelhanger of met meerdere veren als hanger. Lees snel verder en leer hoe je een DIY macramé veer zelf  maakt.

DIY macramé veer maken – De benodigdheden: 

Compleet do it yourself pakket

OF

• Macrame koord(Ik raad wel zulk soort touw aan. Dit is stevig en kun je daarna het makkelijkst los van elkaar halen)
• Schaar
• Kammetje
• Sleutelhanger
• Kraal

Stap 1:
De formaten van de veer zijn afhankelijk van de groote. De macramé veer zoals op de foto is 19 cm vanaf het lusje. Voor het middenstuk heb je een touwtje van 46 cm nodig. Knip deze en leg het neer zoals stap 1 op de foto hieronder.

Stap 2:
Daarna heb je allemaal kleinere touwtjes nodig. Voor het voorbeeld zoals op de foto heb ik 56 touwtjes van 16cm gebruikt. Je kunt alvast wat stukken knippen, zodat je daarna sneller door kan. De onderste kunnen ook korter zijn, maar dit vond ik zelf het makkelijkst.

Stap 3:
Vouw nu een van de touwtjes dubbel en leg deze zoals stap 2 op de foto onder het middendeel. Pak daarna nog een touwtje, vouw deze weer dubbel en steek deze via onder in de lus van het andere horizontale touwtje. Trek deze door en leg hem horizontaal, bovenop het tegenoverliggende touwtje. Trek dit vervolgens gelijkmatig strak zoals je bij stap 4 / 5 op de afbeelding hierboven ziet.

Stap 4:
Je bent al halverwege het zelf maken van de macramé veer! Vind je het nog leuk? De knoop van stap drie is de knoop die je elke keer gaat herhalen, maar dan steeds andersom. Zie stap 5 en 6 op de afbeelding hierboven. Zorg ervoor dat je de draden goed omhoog duwt, zodat alles strak tegen elkaar aan zit.

Stap 5:
Heeft de macramé veer eindelijk de lengte die je wilt? Kam het dan met je vingers in de juiste vorm. Zorg dat de onderste delen aansluiten op het middelste touwtje. Knip alles vervolgens alvast een beetje in de juiste vorm.

Stap 6:
Vervolgens ga je de veer ‘uitborstelen’, oftewel alle touwtjes los van elkaar halen waardoor je het volle effect krijgt. Dit heb ik gedaan door alle touwtjes een voor een te draaien. Zo dicht mogelijk bij het midden zodat de touwtjes los van elkaar raken. Zodra alles los zit kam  je het met een kammetje mooi uit. Andere gebruiken bij het uithalen ook een kammetje, dit werkte voor mij persoonlijk niet. Probeer het uit en kijk wat voor jou het beste werkt. Zodra alle touwtjes los zijn, knip je het helemaal netjes in de juiste vorm.

Stap 7:
Als extra heb ik nog een hanger met een kraal eraan gehangen. Knip nog een extra touwtje, maak ongeveer op 2/3 een knoopje. Rijg de kraal er aan. De kraal zou je ook nog in een leuk kleurtje kunnen schilderen. Aan de bovenkant maak je een lusje en het touw onder de knoop haal je ook los van elkaar. Hang de veer en de hanger aan een sleutelhanger en klaar!