Verzending binnen 48 uur     •     Persoonlijk en snel contact    •     Verzonden als cadeautje

Free Shipping Charge

  Vrijdag is het Valentijnsdag! Ik deelde vorige keer al deze leuke do it yourself met een foto op een kaars die je leuk kan personaliseren voor je valentijn. Nu weer een do it yourself die perfect als cadeautje door kan of gewoon voor in je eigen huis. En net als elke DIY is deze ook weer helemaal te personaliseren naar hoe je zelf wilt. Kijk je mee?

  Benodigdheden:
  Compleet do it yourself pakket

  OF

  • Klei 100 gram
  • IJzerdraad
  • Tangetje om ijzerdraad te knippen
  • Mesje
  • Hartjes uitsnij vormpje
  • Water
  • Verf
  • Kwast
  • Schoteltje voor de verf

  Stap 1:
  Deze do it yourself bestaat uit 2 onderdelen, daarom verdelen we eerst de klei. Gebruik ¾ voor dit eerste deel en bewaar ¼ voor deel 2.

  Stap 2 (en deel 1):
  Kneed het grote deel klei eerst goed samen en maak er dan een balletje van. Zorg dat die helemaal egaal en glad is en goed strak, dus geen stukjes lucht er onder. Is die niet egaal? Wrijf hier dan met een heel klein beetje water op je vinger overheen en maak het glad. Zitten er lucht onder? Kneed het balletje dan weer opnieuw goed samen.

  Stap 3:
  Nu duw je het balletje een heel klein beetje in zodat die goed staat. Zet een stuk ijzerdraad in het midden, zodat je het gaatje alvast hebt. Laat het vervolgens heel even rusten.

  Stap 4:
  Is de klei inmiddels iets harder geworden? Let op, het mag nog niet uitgehard zijn, dus één uur is vaak voldoende. Dan ga je er nu stukken af snijden zodat je platte delen creëert. Begin aan de bovenkant en ga vanaf boven naar de zijkanten tot dat je alles gehad hebt.

  Stap 5:
  Nu het hartje waar de foto straks in komt. Hieronder zie je een foto hoe je het ijzerdraad moet buigen. Als het nu nog iets wijder is, is dat niet erg. Je kan het straks makkelijk nog een beetje extra klemmen zodra je er een foto tussen plaatst. Is die klaar? Dan schuif je deze op de plek in de klei waar je al een gaatje gemaakt had.

  Stap 6 (en deel 2):
  Van het stukje klei dat je apart gelegd hebt ga je nu nog een andere fotostandaard maken. Kneed weer even goed, zodat er geen lucht tussen zit en maak het daarna plat en op het formaat van de uitsnijvormen van de hartjes. Zorg dat het minimaal 1,5 cm dik is.

  Stap 7:
  Maak een hartje met de uitsnijvorm. Maak daarna eventueel de hoekjes nog een beetje netjes.

  Stap 8:
  Zet het hartje op zijn zijkant en snij er met het mesje een rechte lijn in, zodat er een foto of kaart in kan blijven staan (zie de foto hieronder). Zeker weten of dat de kaart past en het dus dik genoeg is? Schuif er dan direct al een kaart of foto in.

  Stap 9:
  Als alles is uitgehard kun je het gaan schilderen in een kleur naar wens. Leef je vooral uit en deel dan zeker ook een foto van het eindresultaat met mij! Dit mag via de mail info@hebbers.nl of via Instagram of Facebook.

   

  Extra tips nodig? Wil je graag je eigen creatie delen?
  Of ben je benieuwd naar de creaties van andere?
  Word dan lid van de Hebbers Community groep.

   

  BEKIJK OOK DEZE DO IT YOURSELFS: