Nu het einde van 2020 in zicht komt, is het tijd om heel voorzichtig een blik te werpen op het komende jaar. Wat gaat 2021 jou brengen? En, een minstens net zo belangrijke vraag, in welke jaarplanner ga jij alles bijhouden? Hieronder vind je vijf redenen waarom je niet zonder jaarplanner in 2021 kan!

Waarom een jaarplanner in 2021 ook noodzakelijk is

Een jaarplanner is altijd handig. Of je nou ondernemer, moeder, iemand met veel hobby’s of een enerverende baan bent, er valt altijd genoeg te plannen. Roep je heel hard dat jij echt geen een nodig hebt? Wacht maar tot je deze vijf bijzonder goede redenen hebt gelezen om wel een leuke jaarplanner in 2021 aan te schaffen.

1. Een jaarplanner werkt rustgevend

Het verloop van een jaar valt nooit te voorspellen, maar corona doet nog eens een extra onzekere duit in het zakje. Overzicht scheppen kan dan ook behoorlijk rustgevend werken. Door aan het begin van het jaar alvast alle vaste afspraken zoals verjaardagen in de jaarplanner te noteren, kan je die zaken alvast loslaten. Zo zie je in een oogopslag welke weken al vol dreigen te lopen en welke nog leeg zijn.

2. Weg met de chaos

Dubbele afspraken, weten dat je iets moet doen, maar geen idee meer hebben waar het is en wat je moet doen. Het zijn allemaal energievreters en zorgen ervoor dat het beheren van je tijd een lastige klus wordt. Door in 2021 met een jaarplanner aan de slag te gaan, houd je de regie in eigen hand en weet je precies wanneer je wat moet doen.

3. Overzicht voor het hele gezin

Kind 1 moet op woensdag maandag voetballen en kind 2 heeft haar training juist op dinsdag. Je partner wil op woensdag naar de sportschool en jij werkt op donderdag tot laat. Uiteraard vraagt iedereen aan jou wanneer ze waar moeten zijn en dat veroorzaakt maar een ding: kortsluiting! Door gebruik te maken van een overzichtelijke jaarplanner kan het hele gezin direct zien wanneer zij welke afspraken hebben. Extra tip: gebruik voor ieder gezinslid een andere kleur pen!

4. Maak tijd voor jezelf

Rennen, vliegen, vallen, opstaan en weer doorgaan. Het leven kan ontzettend druk zijn en daardoor vergeet je soms tijd te maken voor jezelf. Door alle afspraken bij te houden, valt het snel genoeg op wanneer het wel heel erg hollen en weinig stilstaan is. Plan bewust tijd voor jezelf in en zet dat ook echt in de jaarplanner van 2021.

5. Uit je hoofd op papier

Je roept de hele week tegen jezelf dat je echt die belangrijke afspraak niet moet vergeten en als het moment dan zover is, is het toch helemaal langs je heen gegaan. Superstom en vooral heel erg vervelend, want zo te werk gaan, vreet energie. Zorg ervoor dat alle afspraken uit je hoofd gaan en op papier komen.

Heb jouw jaarplanner voor 2021 al aanschaft? Klik hier voor de Hebbers jaarplanner en hier voor alle Hebbers planners