Verzending binnen 48 uur     •     Persoonlijk en snel contact    •     Verzonden als cadeautje

Free Shipping Charge

Je hebt de populaire spiraal kaarsen vast al eens langs zien komen. Misschien zelfs wel op de cover van het Hebbers do-it-yourself-boek of op social media. Ik vind ze te gek. Net even wat anders waardoor het een echte eyecatcher in huis is. Maar wist je dat je dit heel makkelijk zelf kunt maken van een simpele dinerkaars?

Benodigdheden
– Dinerkaars
– Deegroller
– Pan of bak
– Heet kraanwater
– Zwaarder object om de kaars onder water te houden

Stap 1
Vul je pan of bak met heet kraanwater. Kokend is niet nodig, als het maar goed warm is. Leg hier je kaars in. Gebruik hiervoor wel een kaars die helemaal gekleurd is en niet alleen een gekleurde laag er over heen heeft. Deze laag zal namelijk anders los laten bij het draaien van de kaars. Zorg dat de kaars helemaal onder water ligt door er iets op te leggen. Laat het ongeveer 15 minuten weken in het warme water.

Stap 2
Haal de kaars na 15 minuten uit het water en rol er met een deegroller overheen zodat de kaars in plaats van rond, plat wordt. Zorg wel dat er aan de onderkant minimaal 2 cm nog rond is zodat die goed in de houder vast blijft staan. Het platte deel ga je nu ronddraaien, tot het zoveel rondingen naar wens heeft en je je eigen spiraal kaars gemaakt hebt.

Stap 3
Controleer of de kaars nog rechts is of buig hem anders weer recht. Laat de kaars weer hard worden en klaar voor gebruik!