Verzending binnen 48 uur     •     Persoonlijk en snel contact    •     Verzonden als cadeautje

Free Shipping Charge

Hoera! Het is zover! De relax collectie staat online en daar hoort natuurlijk wel een passende do it yourself bij. Als ik aan relaxen denk, denk ik aan een lekkere chai latte drinken, een bordspel spelen, maar vooral in bad gaan. En dan het liefst met een Lush bath bomb bruisbal. Maar aangezien veel winkels dicht zijn en het advies nu is om zoveel mogelijk binnen te blijven, laat ik je in deze do it yourself zien hoe jij kan relaxen in bad met een zelfgemaakte bruisbal.

Benodigdheden voor één zelfgemaakte bruisbal:

  • 250 gram baking soda (verkrijgbaar bij de supermarkt)
  • 125 gram citroenzuur (verkrijgbaar bij de drogist)
  • 1/2 theelepel (kokos)olie
  • 1/2 theelepel geurolie naar keuze
  • Voedingskleurstoffen naar keuze (ik gebruik de kleurstoffen van Dr. Oetker.)
  • Nitrile handschoenen
  • Waterspuit
  • 2 bakken om alles te mengen, gebruik je meerdere kleuren? Dan heb je ook meerdere bakken nodig
  • Plastic bal om te vullen

Zelf een bruisbal maken klinkt misschien ontzettend ingewikkeld, maar ik leg stap voor stap uit hoe je zelf aan de slag kan met het knutselen van een bath bomb.

Stap 1: 
Meng eerst de bakingsoda en citroenzuur in een bak. Zorg ervoor dat er geen klontjes meer in zitten.

Stap 2:
Nu ga je in een andere bak de kokosolie, geur en kleur met elkaar mengen. Let hierbij op dat als je meerdere kleuren gebruikt voor in één bruisbal, dat je dus ook meerdere bakjes nodig hebt en hier alle onderdelen voor één zelfgemaakte bruisbal over verdeelt.

Stap 3:
Als je meerdere kleuren gebruikt, ga je nu eerst het mengsel van stap 1 in aparte bakjes verdelen. Bij drie kleuren heb je dus drie bakjes met het mengsel van bakingsoda en citroenzuur. Let op, de hoeveelheid baking soda en citroenzuur is voor één bruisbal. Verdeel deze hoeveelheid dus over de verschillende bakjes.

Stap 4: 
Vervolgens ga je langzaam aan het vloeibare mengsel per kleur bij de bakingsoda en citroenzuur mengen. Doe dit rustig aan en roer het gelijk goed door zodat het niet al gaat bruizen.

Stap 5: 
Daarna spuit je er steeds een klein beetje water bij. Doe dit niet te dichtbij want dan gaat het bruizen en dat is niet wat je nu al wilt. Nadat je wat water hebt gespoten kneed je het steeds een beetje samen. Dit doe je totdat het een goede vaste vorm heeft en niet meer uit elkaar valt.

Stap 6: 
Als het een vaste vorm heeft en niet meer uit elkaar valt, kan je het in de mal gaan stoppen. Vul beide helften goed en wrijf ze daarna op elkaar en duw hem goed dicht. Doe er daarna een handschoen omheen zodat die goed dicht blijft zitten.

Stap 7: 
Nu laat je het minimaal 24 uur uitharden en dan…? Dan kun je heerlijk relaxen in bad met je zelfgemaakte bruisbal!

Wat is jouw ultieme relax tip?

Kan je best wat extra ontspanning gebruiken? Ontdek dan snel de nieuwe relax collectie van Hebbers!