Verzending binnen 48 uur     •     Persoonlijk en snel contact    •     Verzonden als cadeautje

Free Shipping Charge

  In de nieuwe stralen collectie zie je in de kalender, stickers en raamstickers een regenboog terugkomen. Om dit als mooi geheel op de foto te zeggen vroeg het om een leuke DIY van een regenboog. En ik vind het resultaat zo leuk geworden, dat ik het graag met jullie deel.

    

  Benodigdheden regenboog macramé hanger maken

  – Dik touw (best is katoen van ongeveer 10mm, in mijn geval heb ik dit jute gebruikt)
  – 4 (of 5) gekleurde bolletjes wol
  – IJzerdraad
  – Plakband
  – Tang
  – Schaar
  – Naald
  – Garen 

  Stap 1:
  Bepaal hoe groot je de regenboog macramé hanger wil door de buitenste rand op maat te knippen met het dikke touw. Heb je nou geen dik touw? Dan kun je 3 stukken van dezelfde lengte aan elkaar maken, zoals ik in dit geval ook gedaan heb. De buitenste rand geef ik ook een stuk ijzerdraad mee. Houd bij het maken van de buitenste rand ook rekening dat je aan de onderkant een stuk over houd voor de sierlijke, speelse rand. Je start met het wol eromheen doen dus niet helemaal aan de onderkant maar vanaf ongeveer 4cm vanaf de onderkant, en deze ruimte houd je ook aan de bovenkant weer over. Op het eind maak je een knoopje en het restje touw laat je voor nu nog los hangen. 

   Stap 2:

  Na de buitenste rand, ga je door met de andere kleuren. Zorg dat de daarop volgende kleuren steeds een beetje korter zijn omdat deze aan de binnenkant komen en dat je op gelijke hoogte begint als de eerste rand. Zelf heb ik de licht roze en gele rand geen ijzerdraad meegegeven en de blauwe weer wel. Op deze manier kan je hem straks goed in de vorm van een regenboog brengen en houden.

  Stap 3: 

  Heb je alle kleuren af? Dan ga je ze allemaal aan elkaar maken. Dit hoeft niet heel netjes gedaan worden, want dat zie je toch niet. Begin met een kleur en maak er steeds nog een kleur extra aan vast. Zorg dat je dit goed stevig doet zodat er geen gaten tussen ontstaan. Uiteindelijk maak je ze allemaal nog een keer aan elkaar vast, voor extra stevigheid.

  Stap 4:

  Nu is je regenboog bijna klaar, alleen de onderkant mag nog wat speelser. Het jute touw bestaat uit heel veel draden die bij elkaar zitten, deze ga je nu allemaal los halen. Uiteindelijk knip je ze allemaal tot de gelijke lengte en klaar is jouw regenboog!
   

   Hoe vind jij de regenboog macramé hanger? Leuk voor aan de muur in de kinderkamer toch (of als foto decoratie)? 

   

  Extra tips nodig? Wil je graag je eigen creatie delen?
  Of ben je benieuwd naar de creaties van andere?
   Word dan lid van de Hebbers Community groep.

   

   

  Extra tips nodig? Wil je graag je eigen creatie delen?
  Of ben je benieuwd naar de creaties van andere?
   Word dan lid van de Hebbers Community groep.

   

  [/et_pb_row]