Verzending binnen 48 uur     •     Persoonlijk en snel contact    •     Verzonden als cadeautje

Free Shipping Charge

  Ik weet nog vroeger als kind, als ik jarig was, dat ik beneden kwam en de hele woonkamer versierd was met slingers en ballonnen. Ik voelde me dan direct jarig! Herken je dat? Alleen gingen veel slingers niet langer dan 1 á 2 keer mee en ze hadden natuurlijk allemaal van die felle kleurtjes. Niet meer helemaal van nu. Met de houten slinger uit nieuwe Feest collectie kun je nu een slinger naar wens maken en aangezien die van hout is, gaat die ook gewoon veel langer mee. In deze do it yourself maak ik een leuke slinger die voor iedereen kan en deel ik nog wat andere leuke ideeën.


  Benodigdheden:
  Houten slinger (5 stuks)
  • Verf
  • Kwast
  • Bekertje (voor water)
  • Potlood
  • Liniaal
  Washitape
  • Touw
  • Schaar


  Stap 1:
  Trek eerst een rechte lijn waar je de scheiding van het hout en de kleur wilt hebben. Plak hier de washitape zodat je dit op een makkelijke manier heel recht kunt schilderen.

  Stap 2:
  Nu de washitape erop zit ga je het onderste deel verven. Ik zag al gelijk dat het nog een laag verf nodig had dus heb de washitape erop laten zitten. Als het droog is, breng je de tweede laag aan.

  Stap 3:
  Na het verven haal je direct de washitape er voorzichtig af en laat je het drogen. Nu heb je een mooie strakke lijn als ondergrond.

  Stap 4:
  Nu ga je de letters erop tekenen. Ik heb ervoor gekozen dit eerst met potlood te doen zodat ik geen fouten met schilderen maak. In dit voorbeeld zijn het mooie strakke letters maar je kunt natuurlijk ook gaan voor sierletters. Ga je voor strakke letters, gebruik dan een liniaal en meet de letters af zodat ze allemaal even groot zijn en even hoog beginnen. De letters in dit voorbeeld zijn allemaal 6,5 cm hoog. Ik begin vanaf 3 cm vanaf de bovenkant.

  Stap 5:
  Zodra de lijnen met potlood staan kun je ze gaan schilderen. Gebruik een dun penceeltje zodat je dit zo strak mogelijk kunt doen. Laat daarna alles drogen. Check daarna of alles goed dekkend geverfd is en breng anders nog een laag aan.

  Stap 6:
  Nu is je slinger klaar, is het alleen nog een kwestie van een touwtje erdoorheen te rijgen. Zorg dat je touw lang genoeg is, zodat je hem makkelijk overal in huis aan op kan hangen. Als je het touw door de slinger rijgt, zorg dan dat je na elk gaatje een knoopje maakt. Dan blijft de vlag op zijn plek en schuiven ze niet naar elkaar toe.

  Tip: Ik heb nu gekozen voor een algemene tekst, maar je kunt natuurlijk elk woord of zin maken die je wilt. Zo kun je ook kiezen voor je naam of die van je vriend of kinderen. Dan komt de slinger elk jaar weer van pas. Hieronder nog een aantal leuke voorbeelden.

  Ik ben benieuwd wat jij ervan maakt? Deel je het met mij in de Facebook groep of in een privébericht op Facebook of Instagram?


   

  Extra tips nodig? Wil je graag je eigen creatie delen?
  Of ben je benieuwd naar de creaties van andere?
   Word dan lid van de Hebbers Community groep.

   

  Visit us on FacebookVisit us on Pinterest