In de keuken hebben we een leuk magneetbord hangen voor handige lijstjes, foto’s en andere dingen. Nu had ik alleen het probleem dat ik bijna nergens leuke magneetjes kon vinden, dus een goede reden om zelf aan de slag te gaan. Ik deel in deze do it yourself twee leuke ideeën voor magneetjes voor je.

Benodigdheden:
Houten schijfjes (of als je goed met figuurzagen ben een stuk hout)
• Verf
• Kwast
• Computer
Foamboard
• Lijm
• Seconde lijm
• Liniaal
Magneetplakband
Magneten
• Inkt
• Printer


Stap 1:
We starten met de houten magneetjes. Hiervoor ga je eerst de houten schijfjes schilderen in een kleur naar wens. Zelf heb ik er voor gekozen om ze allemaal in dezelfde kleur te schilderen, maar wel allemaal een ander deel afgeplakt. Zo passen ze bij elkaar maar zijn ze net even anders. Laat dit vervolgens drogen. Als het goed droog is, check je of het goed dekkend is, of dat er nog een laag overheen moet.

Stap 2:
Zodra de houten schijfjes de juiste kleur hebben, ga je verder met de tweede laag. Ik heb gekozen om hier inkt vlekken op te maken. Dit doe je door je kwast goed in de inkt te dopen en vervolgens boven de houten schijfjes te houden en te tikken op de kwast. Je kunt er ook voor kiezen om met verf of stift iets er op te tekenen. Als derde laag heb ik nog witte stipjes erop geschilderd.

Stap 3:
Het enige wat nu nog mist is de magneet op de andere kant. Deze plak je met seconde lijm op. Laat het even drogen en klaar is je magneet!

Stap 4:
Voor de polaroid magneetjes ga je eerst een aantal foto’s printen, dit kan gewoon op normaal papier (of eventueel fotopapier). De afmeting die je kunt aanhouden om ze subtiel te houden is 3 bij 3 cm. Zorg dat als je ze print er bij elke foto ruimte omheen vrij blijft.

Stap 5:
Als deze geprint zijn ga je de polaroid kader er om heen tekenen. Aan de bovenkant en zijkanten heb ik een ruimte van 3 mm aangehouden en aan de onderkant 9 mm. Als je dit getekend hebt knip je het uit.

Stap 6:
Plak je uitgeknipte foto’s met polaroid frame op het foamboard en snij deze vervolgens weer uit. Zorg dat je mesje goed scherp is zodat je er makkelijk doorheen snijdt.

Stap 7:
Het enige wat nu nog mist is de magneet. Bij de HEMA hebben ze de handige magneet plakband, haal hier een stukje vanaf en plak deze op de achterkant. En klaar zijn ook je andere magneetjes.