Staat bij jou de kerstboom al? Ik kan niet wachten om alle kerstgezelligheid in huis te halen. Misschien nog wel meer door het maken van deze kerststal do-it-yourself. Deze kerststal DIY is uit te breiden met bijvoorbeeld de drie koningen, herders, schapen, een os en de ezel. In deze DIY maak ik enkel Jozef, Maria, Jezus en een engel. Ook heel leuk om met kinderen te doen. Kijk je mee? We gaan zelf een kerststal maken!


Benodigdheden voor zelf een kerststal maken

4 houten kegel vormen (1 grote, 2 middel en 1 kleine)
– Kwast (en water en een schoteltje)
– Verf (goud, bruin, wit, geel, licht blauw en zwart)
– Wit papier
– Schaar
– Lijm
– Potlood
– Vernis

Zelf een kerststal maken in vijf stappen 

Stap 1
Persoonlijk vind ik het altijd fijn om eerst met potlood te tekenen voordat ik iets ga verven. Verf is wat definitiever en met potlood kun je nog wat foutjes verbeteren. Ik begin dus met het tekenen van de lijnen hoe ik het geverfd wil hebben.

Stap 2
Zodra je de basis goed vindt, start je met verven. Ik doe eerst de grote vlakken wat bij allemaal het witte deel is. Laat dit even drogen en geef het eventueel nog een tweede laag.

Stap 3
Verf het gehele poppetje helemaal naar wens en laat het goed drogen. Vergeet niet de gouden details bij de engel!

Stap 4
Het leukst is natuurlijk als je je poppetjes elk jaar weer tevoorschijn kan halen. Geef alle poppetjes daarom nog een beschermlaag zodat ze niet snel beschadigen. Dit doe je met vernis.

Stap 5
Nu gaan we de engel nog vleugels maken. Teken deze zelf op wit papier of print dit bestand en knip deze uit en plak deze op de engel.

Klaar zijn je poppetjes. Tijd om ze een mooi plekje in huis te geven. Decoreer het met wat stro bij een huisje, onder een stolp of onder de boom!