Verzending binnen 48 uur     •     Persoonlijk en snel contact    •     Verzonden als cadeautje

Free Shipping Charge

  De kerstboom staat hier al een paar dagen en hoe leuk om er van die mooie ingepakte cadeautjes onder te leggen? Met kerst vind ik het altijd leuk om het allemaal net wat mooier in te pakken en ook in winkels sloven ze zich soms uit. In deze do it yourself deel ik een leuke manier om je cadeautjes nog leuker te maken en dat met strijkkralen! Kijk je mee?

  Benodigdheden:
  – Strijkkralen
  Strijkkraal onderplaten (1 ronde en 1 vierkante)
  – Bakpapier
  – Strijkijzer
  – Borduurkatoen zwart en wit
  – Naald

  Stap 1:
  Ik denk dat de eerste stappen van deze do it yourself niet veel uitleg nodig hebben, want iedereen heeft vroeger wel eens iets gemaakt met strijkkralen toch? Hieronder deel ik de patronen om een kerstboom, cadeautje, kerstster en een zuurstok te maken.


  Stap 2:
  Als je creaties gestreken zijn, gaan we de kerstboom nog iets spannender maken doormiddel van wit borduurkatoen. Let bij het strijken op, dat je het niet te hard strijkt, zodat er nog wat gaatjes over blijven. Je gaat net als met borduren een kruisje maken door via de onderkant door een gaatje heen te gaan en dan via boven diagonaal weer naar onder te gaan.

  Stap 3:
  Met een lang stuk zwart borduurkatoen ga je nu de kerstboom om je cadeautje vast maken. Rijg het zwart borduurkatoen aan je naald en ga via de bovenkant van je kerstboom naar onder om aan het andere uiteinde weer naar boven te rijgen. Zie de rode stippen in onderstaand voorbeeld.


  Stap 4:
  Zorg dat je kerstboom in het midden van je touw zit en knoop het vervolgens vast aan je cadeautje. Zo kun je dit doen met elk gestreken voorwerp en maak je je cadeautjes allemaal net iets leuker!

  Nog meer inpak ideeën nodig? Op Pinterest heb ik nog meer leuke ideeën voor je verzameld.

   

  Visit us on FacebookVisit us on Pinterest