We kennen allemaal wel de bekende IKEA-series zoals Billy en Kallax. En de meeste Nederlanders hebben ook wel minimaal één meubelstuk van IKEA in huis, wij ook. Je vindt bij ons in huis enkele Kallax kasten, de mooie Jakobsbyn lamp en hippe Vittsjo kast. Maar ik had ook al een tijdje het bekende MOPPE ladekastje staan. Inmiddels al wat verkleurd en was het typische IKEA uiterlijk ook wel een beetje zat. Tijd voor een update. In deze DIY leer ik je hoe je jouw Ikea kastje opknapt.

Benodigdheden DIY Ikea kastje pimpen:

IKEA MOPPE ladekastje
– Schuurpapier
– Water met schoonmaakazijn en een doek
– Verf
– Verfbak en kwast en/of roller
– Boormachine
– 6 knopjes (Let op, deze hebben waarschijnlijk een grotere bout mee geleverd om het knopje vast te maken. Door het dunne hout moet je dus zelf kortere bouten halen)
– Liniaal
– Potlood

Stap 1:
De eerste stap van het pimpen van je Ikea kastje, begint bij het boren van de gaatjes voor de nieuwe knopjes. Teken af waar je de knopjes wilt hebben. Ik draai de laatjes om, zodat wat nu de voorkant is, straks aan de achterkant zit. Hier heb ik ze in het midden geplaatst en op 1,5 cm vanaf de bovenkant.

Stap 2:
Voordat je het kastje gaat schuren ga je het eerst ontvetten met schoonmaakazijn. Wanneer je eerst gaat schuren en dan pas ontvetten, verspreid je het vet en vuil over het oppervlak tijdens het schuren en dat is niet wat je wilt.

Stap 3:
Daarna ga je het kastje schuren, dit hoeft met dit kastje maar heel lichtjes.

Stap 4:
De voorbereidingen zijn gedaan, dus tijd voor de eerste laag verf. Laat dit vervolgens goed drogen en geef het kastje daarna een tweede laag als dit nodig is.

Stap 5:
Is het kastje helemaal droog? Tijd om de knopjes er op vast te maken.

En klaar is de DIY van je Ikea kastje pimpen!