Verzending binnen 48 uur     •     Persoonlijk en snel contact    •     Verzonden als cadeautje

Free Shipping Charge

  Ik ben weg van plantjes en bloemen in huis. Het maakt het huis zo huiselijk en gezellig. Van sommige planten hier maken we zelfs stekjes om deze vervolgens weer in een klein potje te potten. Maar ik vind niet altijd leuke kleine potjes, dus ben ik zelf aan de slag gegaan met klei. Met klei kun je vrij makkelijk zelf van alles maken.

  Benodigheden:
  Hobbyklei
  – Water
  – Mesje
  – Deegroller
  – Potlood, satéprikker of iets anders om effecten in het klei te maken
  – Beker met een diameter zoals je je potje wilt
  – Acrylverf in kleuren naar wens

  Stap 1:
  Haal (op gevoel) een stuk klei van het hele blok af, kneed dit zodat het wat zachter is. Rol dit met een deegroller uit tot het ongeveer 6mm dik is. Door een klein beetje water te gebruiken en dit over het klei heen te smeren creëer je een gladde massa.

  Stap 2:
  Zet een glas op het uitgerolde klei en snijd dit rond voor de bodem van je potje. Vervolgens snij je uit hetzelfde stuk klei een lange rechthoekige strook om uiteindelijk om de bodem heen te plaatsen. Als je klei niet breed genoeg is, rol je het met de deegroller eerst weer tot de juiste maat. Je kan er ook voor kiezen het potje uit één stuk klei te maken. Dan maak je een grote cirkel en vouw je het uiteindelijk naar binnen. Een makkelijke manier is om het dan om een beker heen te vouwen.

  Stap 3:
  Rol het rechthoekige stuk klei op (of eromheen als je genoeg hebt) het ronde deel. Kneed de uiteindes voorzichtig aan elkaar en maak dit netjes met een beetje water. Dit doe je ook met de bodem en het rechthoekige deel. Als je dit van binnenuit doet, blijft de buitenkant netjes.

  Stap 4:
  Zodra je potje netjes is ga je aan de slag met effecten. Ik heb er heel subtiel een potlood in geduwd, maar je kunt ook aan de slag met een satéprikker. Maak lijnen, versieringen of schrijf er iets in. Daarna laat je de klei goed uitharden. Zodra de klei is uitgehard, kun je er voor kiezen je potje te schilderen. Gebruik hier wel goede acrylverf voor, anders dekt het niet goed. Naast mijn voorbeeld, kun je er natuurlijk ook een andere vorm van maken.

  Stap 5:
  Tijd om het potje te vullen. Houd er rekening mee dat klei niet van heel veel water houd en de aarde het potje ook na langere tijd zal beschadigen. Plaats er dus eerst een bescherming in met een plastic zakje, of kies net als ik voor een luchtplantje.


   

  Extra tips nodig? Wil je graag je eigen creatie delen?
  Of ben je benieuwd naar de creaties van andere?
   Word dan lid van de Hebbers Community groep.

   

  Visit us on FacebookVisit us on Pinterest