Kerst is voor de meeste van ons dit jaar even wat anders dan afgelopen jaren, want we vieren het allemaal in een kleiner clubje. Wel extra leuk om je deze feestdagen eindelijk weer uit te sloven. Je mooiste jurkje uit de kast en de kersttafel mooi aankleden. Deze do-it-yourself is perfect voor deze kersttafel… We gaan van een servet een kerstboom vouwen. Het enige wat je nodig hebt is een servet. Ik laat je hieronder in de video precies zien wat je moet doen. Gaat het je wat te snel? Dan vind je onder de video ook nog een stap voor stap uitleg. 

Een kerstboom vouwen van een servet

Stap 1:
Leg het servet voor je neer op tafel met de losse punten naar beneden gericht. Vouw de vier punten één voor één naar boven, maar hou hierbij steeds een kleine strook vrij tussen de verschillende punten. Vouw de punten dus niet helemaal op elkaar.

Stap 2:
Draai de servet met de gevouwen punten nu in zijn geheel om. Pak de linkerkant van het servet en vouw deze naar rechts met de punt tegen de rechter zijkant aan. Pak nu de rechterkant en vouw deze naar links.

Stap 3:
Draai de servet nu weer om en zorg dat de punt aan de bovenkant komt te liggen. Alle gevouwen punten wijzen nu naar beneden en ga je omhoog vouwen. Begin met de bovenste punt. Vouw deze omhoog, vouw vervolgens de laag eronder omhoog en steek het puntje weg onder de laag erboven. Herhaal dit met alle punten eronder.

Klaar is jouw kerstboom. Maak het eventueel af met een kersttakje, wat glitters of een kaneelstokje als stam van de kerstboom.