Een sleutelhanger is niet alleen heel praktisch, maar kan ook heel leuk zijn. Helemaal als je deze zelf maakt! En laat dat nou ook nog eens heel makkelijk zijn.

Benodigdheden:
Klei
Washitape
– Potlood
– Mesje
– Vorm (rond of een andere vorm naar keuze, om je hanger uit het klei te snijden)
– Verf (kleuren naar keuze)
– Kwast
– Inkt
– Acrylvernis (bij Action verkrijgbaar)
Sleutelhanger

Stap 1:
Haal (op gevoel) een stuk klei van het hele blok af, kneed dit zodat het wat zachter is. Rol dit met een deegroller uit tot het ongeveer 6mm dik is. Door een klein beetje water te gebruiken en dit over de klei heen te smeren creëer je een gladde massa.

Stap 2:
Zet een glas op het uitgerolde klei en snijd dit rond voor de basis van je sleutelhanger. Maak hierin met een potlood, of ander voorwerp een gaatje waar uiteindelijk de sleutelhanger door kan.
Tip: Maak er gelijk wat meer, kun je er leuke persoonlijke cadeautjes van maken.

Stap 3:
Laat de klei vervolgens eerst uitharden (of bak het in de oven als je niet vanzelf hard wordende klei gebruikt). Zodra je sleutelhanger hard is komt het leuke deel…

Stap 4:
Je gaat nu de sleutelhanger schilderen. Dit kun je doen zoals je zelf wilt, of zoals ik gedaan heb. Dat zal ik nu stap voor stap verder uitleggen. Ik heb eerst meerdere dunne lagen witte verf aangebracht. Dunne lagen, zodat het tussendoor snel droogt.

Stap 5: 
Als het eenmaal helemaal droog is, plak je met washitape het deel af dat je in een kleur geschilderd wilt hebben. Dit doe je bij elk deel. Zorg wel dat als je washitape over een geschilderd deel plakt, de verf goed droog is zodat je het niet met het washitape er weer af trekt. Naast schilderen, kun je er ook voor kiezen om inkt te gebruiken. Dip je kwast hiervoor in de inkt, en tik vervolgens boven de sleutelhanger op de kwast zodat er vlekken (stippen) inkt op je hanger komen.

Stap 6: 
Als je eenmaal helemaal klaar bent, breng je een laag acrylvernis aan om je sleutelhanger te beschermen. Als dit eenmaal droog is, hang je de sleutelhanger, of eventueel een touwtje er aan. En klaar voor gebruik!