Ik gebruik geen portemonnee, maar een pasjeshouder. Maar natuurlijk heb ik soms gewoon losgeld en die kan ik daar niet kwijt, wat stiekem best onhandig is. Daarvoor maakte ik dit leren portemonneetje in mijn favoriete kleur. Naast losgeld natuurlijk ook super handig voor je oordopjes of andere losse items in je tas.

Benodigdheden:
Leer
– Seconde lijm
– Knijpertjes of andere klemmetjes
Geweerknop
Ponstang
– Pen
– Schaar
De vorm

Stap 1:
Download hier eerst de vorm van de portemonnee, knip deze uit en trek deze over op het leer. Knip dit vervolgens uit en je hebt de basis van je portemonnee al klaar.

Stap 2:
Zorg eerst dat de vorm al een beetje in het leer komt door hoek A naar hoek B te vouwen en het vervolgens door te vouwen tot een driehoek. Klopt de vorm? Is deze netjes uitgeknipt?

Stap 3:
Dan ga je gaatjes voor de pistoolknoop maken. Houd er rekening mee dat je het onderste gaatje (die uiteindelijk je portemonneetje dicht zal maken) niet te laag zet, want dan kan deze niet dicht zodra er meer in je portemonnee zit. Je kan de afstand zoals het voorbeeld aanhouden. Draai ook alvast de pistoolknoop in het bovenste gaatje, voordat je naar de volgende stap gaat…

Stap 4:
Tijd om de portemonnee vast te lijmen. Vouw het eerst nog een keer in de juiste vorm, zodat je goed ziet waar je de lijm moet smeren. Smeer vervolgens 1sec lijm op de 3 randen (en eventueel in het midden) en plak de delen op elkaar. Om het goed te laten drogen kun je er knijpertjes of andere klemmetjes op zetten.

Zit het goed vast? Klaar is je portemonnee.
Ik ben benieuwd waar jij het voor gaat gebruiken. Deel je een foto in de Facebook groep?