Zondag 16 juni is het weer Vaderdag, de feestdag ter ere van alle papa’s. Ik denk dat we het met zijn alle wel eens zijn dat de zelfgemaakte cadeautjes toch altijd het leukst zijn. Daarom deel ik vandaag een leuke DIY speciaal voor vaderdag. Het is een makkelijke DIY die dus extra leuk is om met de kids te maken, namelijk onderzetters.

Benodigdheden:
Onderzetters
– Potlood + gum + fineliner
– Stiften of ander teken materiaal
– Voorbeelden (die vind je bij STAP 1)
Mod Podge
– Kwast / spons voor de mod podge

Stap 1:
Bedenk wat je op de onderzetters wilt zetten. De tekst voorbeelden zoals op de foto kun je hier downloaden. Of teken net als in het voorbeeld je eigen vader na, dit is in samenwerking met Lianneh. Lianneh maakt illustraties van jou, maar je kunt het ook zelf bij haar leren. Daar heeft ze nu een tekenpakket voor gemaakt. Maar nog leuker, ze heeft voor jullie een uitleg gemaakt hoe je je eigen papa kan natekenen. Of je eigen man, zodat de kids deze kunnen inkleuren. Download deze uitleg hier.

Stap 2:
Als je de voorbeelden gedownload hebt, kun je daar de stappen volgen, deze natekenen of uitknippen en via de lijnen overtrekken. Als je wilt dat het netjes recht komt te staan, trek je alvast lijnen zodat je de tekst op de lijnen schrijft. Als je dit alles met potlood doet, kun je het gewoon uitgummen als het niet direct wordt zoals je wilt.

Stap 3:
Staat alles met potlood er op zoals je wilt? Dan kun je de lijnen overtrekken met fineliner of stift. Druk niet te hard zodat de lijnen niet teveel gaan vlekken. Als dit gedaan is, kun je de potloodlijnen voorzichtig uitgummen.

Stap 4: 
Dan is het nu klaar om het in te gaan kleuren. Ook kun je er met papier op plakken. Let er wel op, dat de onderzetter plat moet blijven om er uiteindelijk een beker op te kunnen zetten en het te beschermen (zie volgende stap).
Tip: Je kunt natuurlijk ook oude tegeltjes of kurk voor de onderzetters gebruiken.

Stap 5:
Uiteindelijk wil je natuurlijk dat de onderzetters mooi blijven. Daarom smeer je ze in met een dun laagje Mod Podge. Dit beschermt het tegen water en beschadigingen. Mod Podge kun je voor veel meer gebruiken, dus zul je in nog meer DIY artikelen tegen gaan komen. Smeer dit ook aan de onderkant, dan blijven ze het langst mooi.

Deel je je creatie weer met ons? Het zou leuk zijn als je Hebbers en Lianneh hier in tagt.