Verzending binnen 48 uur     •     Persoonlijk en snel contact    •     Verzonden als cadeautje

Free Shipping Charge

  We leven in een vreemde situatie waarin we allemaal zoveel mogelijk binnen moeten bijven. Veel ouders zijn thuis met de kinderen en ineens ben je naast papa of mama ook juf/meester. Iedere keer weer iets verzinnen om het leuk te houden is lastig. Daarom vind je op Hebbers de komende twee weken meerdere Do It Yourselfs om samen met kinderen te maken.

  En hoe leuk is het als je er na het knutselen ook lekker mee kan spelen!? Daarom is deze Do It Yourself absoluut een gegarandeerde hit. Hij bestaat uit twee delen: we maken namelijk boter, kaas en eieren maken èn je eigen memory.

  Eerst knutselen en daarna spelen dus! Kijk je mee?

  Thuis met de kinderen zelf memory maken en boter, kaas en eieren!

  Benodigdheden:
  Stoffen zakje
  • Kartonnen doos
  • Schaar (of mesje + snijmat)
  • Liniaal
  • Verf
  • Kwast
  • Stiften
  • Schetspapier
  • Potlood

  Stap 1:
  We beginnen met het schilderen van het stoffen zakje. Op de ene kant komt het spelbord voor boter, kaas en eieren te staan. De andere kant kun je leeg laten of hier ‘memory’ of je naam op schilderen. Voor de boter, kaas en eieren-kant heb je eerst de spelstukken nodig. Dus we beginnen met de andere kant.

  Zelf schets ik eerst even op een los papiertje hoe ik het erop wil hebben. Daarna teken ik dit licht over met potlood op het stoffen zakje. Om er voor te zorgen dat het niet doordrukt en je een stevige ondergrond hebt, is het verstandig een stukje karton in het zakje te stoppen terwijl je gaat verven. Daarna je het eerst drogen.

  Stap 2:
  Nu ga je alle spelstukken voor beide spellen maken. Aangezien dit stevige stukken moeten zijn, ga je dit uit karton knippen. Alle spelstukken maken we 3,5 bij 3,5 cm. Het makkelijkste is om eerst lange stroken van 3,5 cm uit de doos te halen. Om vervolgens hier weer blokjes van 3,5 cm te knippen of snijden.

  Voor het boter kaas en eieren spel heb je totaal 10 spelstukken nodig en voor memory kan je het zo moeilijk maken als je zelf wilt, zolang je het aantal maar door twee kan delen.

  Stap 3:
  Nu gaan we eerst de spelstukken voor boter, kaas en eieren maken. Op vijf kartonnetjes komt een cirkel en op de andere vijf komt een X. Dit kun je erop schilderen of met een stift doen.

  Stap 4:
  Nu gaan we de memory kaartjes maken. Dit kun je zo moeilijk of makkelijk maken als je zelf wilt. Je kunt letterlijk steeds twee dezelfde tekeningen erop maken, maar je kunt ook zoals in het voorbeeld variëren zodat het ook een gelijk een leuke oefening is. Dus denk bijvoorbeeld aan hoofdletters en kleine letters bij elkaar zoeken, of een afbeelding van een appel en de letter A, een banaan en de letter B etc.

  Extra:
  Wil je ze nou net wat meer versieren dan alleen een tekst of plaatje erop? Geef eerst de achtergrond een leuke kleur of zoals in het voorbeeld zwart. Ook de andere kant kun je versieren. Zorg wel dat de achterkant overal hetzelfde is, zodat je niet al vanaf die kant kunt zien welk plaatje het is.

  Stap 5:
  En als laatst gaan we het spelbord voor boter, kaas en eieren maken. Hiervoor is het belangrijk dat de spelkaarten erop passen, leg deze dus eerst op het stoffen zakje neer. Trek hier tussen met potlood een lijntje. Dit ga je vervolgens met verf overtrekken. Laat het drogen en klaar zijn je spelletjes!

  Welk spelletje ga je eerst spelen? Na het spelen berg je alles heel makkelijk op in het zakje.

  Extra tips nodig? Wil je graag je eigen creatie delen?
  Of ben je benieuwd naar de creaties van andere?
  Word dan lid van de Hebbers Community groep.

  BEKIJK OOK DEZE DO IT YOURSELFS: