Verzending binnen 48 uur     •     Persoonlijk en snel contact    •     Verzonden als cadeautje

Free Shipping Charge

  Positief denken in een wereld waar het slechte nieuws vaak overheerst, kan een uitdaging zijn. We worden vaker geconfronteerd met nare berichten dan met verhalen die onze wereld wat positiever maken. Toch is positief denken niet zo lastigs als dat je verwacht. Deze vier tips maken het jou een stuk makkelijker!

  Hebbers is een webshop die positiviteit en happiness uitstraalt en daar heb ik bewust voor gekozen. Met mijn vrolijke producten tover ik graag een glimlach op ieders gezicht en zelf ben ik ook positief ingesteld.

  Hoe komt het dat we vaker negatief dan positief denken?

  Overigens is het helemaal niet gek als je af en toe wat negatiever denkt. Het is iets wat we vaak al tijden doen en daardoor echt een gewoonte geworden is. Daarnaast worden we door buitenaf ook wat vaker negatief dan positief beïnvloed, waardoor je bijvoorbeeld sneller denkt dat je iets niet kan dan wel. Hoe (onbewust) negatiever jij denkt, hoe negatiever de wereld lijkt en daardoor kan je het gevoel hebben alleen nog maar negatieve dingen te zien of te ervaren.

  Het slechte nieuws is dus dat je waarschijnlijk een gewoonte moet afleren, maar het goede nieuws is dat het helemaal niet zo ingewikkeld is!

  Vier tips om positief denken makkelijker te maken

  1. Laat jezelf dagelijks inspireren door positieve quotes

  Door iedere ochtend een aantal fijne, positieve quotes te lezen, breng je letterlijk een beetje meer positiviteit in je leven. Open dus niet direct de app van de krant op je smartphone om daar het laatste (veelal negatieve) nieuws te checken, maar kies bewust voor een positieve tekst!

  2. Schrijf alle mooie momenten op

  Het is zo fijn om bewust stil te staan bij alle kleine en grote feestjes in het leven. Zelf schrijf ik ze ook allemaal op, zodat ik ze er weer bij kan pakken op de momenten dat het wat minder gaat. In gedachten ga ik weer terug naar een fijne gebeurtenis en voor ik het weet is het positief denken weer terug. Alle mooie momenten noteer ik in het mijn geluksmomenten invulboek. Ben je meer van de foto’s? Dan kun je al je lievelingsmomenten ook in het offline momenten boekje bijhouden.

  3. Besteed geen aandacht aan negativiteit

  Als je iets heel hard aan het ontkennen bent, besteed je er aandacht aan en alles waar je aandacht aan geeft, groeit. Dat geldt dus ook voor negativiteit en negatieve gedachten. Door ze gewoon te accepteren als een gegeven en er verder geen aandacht aan te schenken, heb je meer ruimte om positief te denken.

  4. Deel jouw positiviteit!

  Leuke dingen voor een vriend of vriendin doen bezorgt mij altijd een ontzettend positief gevoel dus dat is ook iets wat ik graag doe. Het hoeft niet altijd groot te zijn. Vaak is een kaartje met een mooie boodschap erop al meer dan genoeg om een glimlach op iemands gezicht te toveren.

  Positief denken is iets wat je moet oefenen, maar zodra het je lukt, brengt het zoveel plezier met zich mee! Heb jij nog een mooie tip om positiever te denken?

  Visit us on FacebookVisit us on Pinterest