Verzending binnen 48 uur     •     Persoonlijk en snel contact    •     Verzonden als cadeautje

Free Shipping Charge

Naast zo nu en dan een blog komt er ook om de week een leuke do it yourself online. Ze variëren van leuke hangers, versierde bekers en pompons. En over dat laatste ga ik wat leuks uitleggen in deze blog. Want in de voorbeelden gebruik ik de handige pompon maker set. Maar wist je dat je het ook zonder kunt maken? Je kunt het namelijk ook met karton maken.

Wat je doet is het volgende:

Stap 1:
Knip 2 gelijke cirkels uit een karton, met een rondje in het midden eruit, een donut vorm. Als hulpmiddel kan je bijvoorbeeld een glas gebruiken. De grote is afhankelijk van hoe groot je je pompon wilt en kun je mee variëren. Stel je buitenste cirkel heeft een doorsnee van 10 cm en de binnenste van 3 cm, dan wordt je pompon 7cm. Als de beide kartonnetjes iets afwijken is dit geen probleem.

Stap 2:
Leg beide kartonnetjes op elkaar en knoop er een cirkel omheen zodat ze bij elkaar gehouden worden.

Stap 3:
Vanaf dat punt ga je continu met het touw eromheen via de buitenkant, terug via het middelste gaatje. Dit doe je tot je in het midden geen ruimte meer hebt om het touw erdoor te halen. Je kan ook eerder stoppen, maar dan wordt je pompon minder vol.

Stap 4:
Zorg dat je nu een los touwtje hebt die je bij de volgende stap kunt gebruiken.

Stap 5:
Nu ga je het touw doorknippen. Maak met je schaar ruimte tussen de twee helften en knip dit door. Doe dit voorzichtig zodat je touw niet aan de binnenkant eruit valt. Pak nu het touw van stap 4 erbij en deze schuif je tussen de twee kartonnen (waar je dus net geknipt hebt). Maak hier vervolgens een goede strakke knoop in, wat alle touwtjes bij elkaar houdt. Wikkel het touw er vervolgens nog een keer om heen en maak nog een knoop, zodat je zeker weet dat het goed vast zit.

Stap 6:
Nu kan je het karton los schuiven. Als je dit netjes doet, kun je deze kartonnetjes gewoon weer hergebruiken.

Stap 7:
Knip nu je pompon een beetje bij, zodat deze overal even lang is en klaar ben je.

Zoals je ziet zijn de laatste stappen hetzelfde als bij een pomponmaker en kan het dus ook gewoon met karton. Wil je nou een hele kleine pompon maken? Dan kun je ook een vork gebruiken. Hoe dat werkt, heb ik in dit Pinterest bord gedeeld.

Benieuwd bij welke do it yourself je deze pompons kunt gebruiken? Bekijk dan alle do it yourselfs hier of klik op een foto hieronder. 

 

Extra tips nodig? Wil je graag je eigen creatie delen?
Of ben je benieuwd naar de creaties van andere?
 Word dan lid van de Hebbers Community groep.