Verzending binnen 48 uur     •     Persoonlijk en snel contact    •     Verzonden als cadeautje

Free Shipping Charge

  Vroeger hebben we allemaal wel eens zo’n pompon gemaakt. Ik vind het stiekem nog steeds heel leuk. Zo simpel om te maken, maar met zo’n leuk effect. Ik had nog een metalen ronde hanger in huis en jullie reageerde zo leuk op de vorige muurhanger dus dat was voor mij een 1 + 1. Ik ging aan de slag met dit als resultaat… Kijk je mee?

  Benodigdheden:
  Pompon maak set
  • Touw (verschillende kleuren)
  • Schaar
  Metalen ronde hanger
  • IJzerdraad

  Stap 1:
  Begin met het touw om de ronde hanger heen te wikkelen. Duw het zo nu en dan even strak aan zodat er geen gaten ontstaan. Als je helemaal rond bent, knoop je het aan elkaar vast.

  Tip: Je kan natuurlijk ook een andere vorm dan rond gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een ster vorm, leuk voor de feestdagen.

  Stap 2:
  Daarna ga je de pompons maken. Het aantallen pompons is afhankelijk van hoe groot je hanger is en hoe groot je de pompons maakt. Heb je hier geen set voor? Dan kun je het ook op een simpele manier met karton maken. Hoe? Dat leg ik in deze blog voor je uit. Zorg dat het touwtje waarmee je de pompons vast maakt lang genoeg is, knip deze dus nog niet af.

  Stap 3:
  Knip nu lange touwtjes van ongeveer 60cm, deze ‘vouw’ je dubbel en maak je vast aan de onderkant van de hanger.

  Stap 4:
  Nu hoef je alleen nog de pompons vast te maken aan de hanger. Als het goed is heb je nog een langer touwtje aan de pompon van het vast maken. Met dit touwtje ga je de pompons vastmaken aan de hanger. Schuif ze goed tegen elkaar aan, zodat er geen gaten ontstaan.

  Stap 5:
  Waarschijnlijk hangen ze dan een beetje naar beneden en dat willen we niet. Daar heb je het ijzerdraad voor nodig. Wikkel deze strak om je pompons en de hanger heen, zodat je ze doormiddel van het ijzerdraad op de plek kan plaatsen waar je ze wilt.

  Stap 6:
  Knip de touwtjes aan de onderkant nu allemaal even lang of in de vorm die je wilt. En je hanger is klaar om opgehangen te worden!

  Deel je jouw creatie ook met mij? Wil je ook een do it yourself creatie van een hanger speciaal voor Kerst zien?