Verzending binnen 48 uur     •     Persoonlijk en snel contact    •     Verzonden als cadeautje

Free Shipping Charge

  Sinterklaas is nog in het land, maar ik ben al helemaal in de kerstsferen. Het liefst zet ik de kerstboom al neer, maar die zijn pas vanaf volgende week verkrijgbaar waar wij hem willen kopen. Maar gelukkig kun je het ook zonder kerstboom al gezellig maken met decoratie en lampjes. De komende weken komen er daarom leuke kerst do it yourselfs online, met nu eerst deze leuke (en makkelijke) kerstman!

  Benodigdheden:
  • Pompon maak set (Verkrijgbaar bij Sostrene Grene, Pipoos, online)
  • Wit touw
  • Rood filt
  Vilten bolletjes
  • Lijm
  • Schaar
  Sjabloon voor de muts

  Stap 1:
  Deze do it yourself bestaat maar uit drie onderdelen. We starten met het maken van de pompon wat de baard wordt van de kerstman. Ik gebruik hier een handige setje voor maar je kunt het ook met karton maken (Lees hierhoe). Maak de pompon lekker dik zodat het een vol bolletje wordt.

  Stap 2:
  Als je pompon klaar is kun je door met de muts. Hiervoor heb ik voor het gemak al een sjabloon gemaakt. Het is natuurlijk afhankelijk van hoe groot je pompon is, daarom vind je er meerdere maten op. Download het hier, print uit en knip dit uit. Trek dit vervolgens over op vilt en knip dat ook weer uit. Nu plak je de ene brede kant aan de andere brede kant zodat je een muts creëert.

  Stap 3:
  Als je muts goed vastgelijmd is, lijm je deze op het witte pompon bolletje en lijm je vervolgens het vilten bolletje als neus er onder vast.

  En klaar is jouw kerstman. Je kan hem neerzetten als decoratie of hang hem in de kerstboom.

  Extra: Ben je goed met naald en draad? Dan kun je ook nog een mooie creatie op het hoedje maken.


   

  Extra tips nodig? Wil je graag je eigen creatie delen?
  Of ben je benieuwd naar de creaties van andere?
   Word dan lid van de Hebbers Community groep.

   

  Visit us on FacebookVisit us on Pinterest