Verzending binnen 48 uur     •     Persoonlijk en snel contact    •     Verzonden als cadeautje

Free Shipping Charge

Alles met een regenboog is helemaal in. Naast de ‘echte’ regenboog kleuren zie je ze in allerlei kleuren terugkomen, pastel, bruintinten, voor ieder wat wils. Daarom is deze do it yourself ook zo leuk want je kunt het in de kleuren verven die jij zelf wilt! Kijk je mee?

Benodigdheden:
Het complete DIY-pakket

OF

– Klei
– Mesje
– Liniaal (of op gevoel)
– 3 kleuren verf
– Kwast
– Beker met water (om kwast schoon te maken)
– Macramé touw
– Macramé borstel
– Houten kraal
– Schaar

Stap 1:
We beginnen met de regenboog. Rol de klei zo dat je uiteindelijk een lange ronde sliert (zoals een slang) van ongeveer 45cm hebt.

Stap 2:
Snij hier nu een stukje van ongeveer 10 cm af. Dit wordt de onderste boog van je regenboog. Zorg hierbij dat de kraal er straks nog tussen past.

Stap 3:
Nu leg je het deel dat je over hebt over het deel dat je net gemaakt hebt. Zorg dat de onderkant aan een kant goed aansluit, de andere kant snij je dan weer af op de juiste maat.

Stap 4:
Vervolgens doe je dit ook met het laatste stuk dat je over hebt. Snij als het nodig is nog de onderkant gelijk af. Zorg dat alle 3 de bogen goed tegen elkaar aan vast zitten en druk het vervolgens een klein beetje plat. Laat dit vervolgens uitharden.

Stap 5:
Als de klei goed is uitgehard kan je elke boog gaan verven. Je kunt elke boog dezelfde kleur geven of net als het voorbeeld 3 verschillende kleuren. Ik heb ervoor gekozen om niet de hele boog te verven maar juist alleen een lijn, wat mooi match met de witte klei. Laat dit vervolgens ook weer drogen.

Stap 6:
Als de verf dekkend genoeg is kun je verder gaan met het macramé touw. Zo niet, dan geef je het nog een extra laagje verf. Knip eerst een touwtje van ongeveer 25cm en maak een lusje met een knoop aan de bovenkant zodat je hier je regenboog uiteindelijk aan kunt ophangen.

Stap 7:
Nu ga je een deel van de onderkant loshalen. Het macramé touw dat ik gebruik bestaat uit 3 losse ‘sets’ en die allemaal weer uit losse touwtjes. Haal ongeveer 5 cm los en verdeel dit in tweeën. Het ene deel komt aan de voorkant van de regenboog, het andere deel aan de achterkant. Waar het aan de onderkant weer samenkomt, rijg je het macramé touw door de kraal.

Stap 8:
Vervolgens gaan we de tassel die onder de regenboog komt te hangen maken. Knip hiervoor 7 (of meer als je de tassel voller wilt) even lange touwtjes van ongeveer 15 cm (of kleiner naar eigen wens).

Stap 9:
Onder je kraal heb je nog een stukje touw over, bind hier de 7 touwtjes bij elkaar in het midden. Zie de foto hieronder.


Stap 10:
Nu ga je net als bij de macramé veer de touwtjes uitborstelen, of te wel… Alle touwtjes los van elkaar halen waardoor je het volle effect krijgt. Dit heb ik gedaan door alle touwtjes een voor een te draaien, zodat alle touwtjes los van elkaar raken. Daarna heb ik het geborsteld met een macramé borstel om het helemaal los van elkaar te krijgen.

Stap 11:
Breng nu alle touwtjes bij elkaar en wikkel na ongeveer 2cm er een touwtje omheen zoals in het voorbeeld. Knip vervolgens de onderkant bij zodat de tassel even lang is.

Klaar is jouw regenboog hanger!