Verzending binnen 48 uur     •     Persoonlijk en snel contact    •     Verzonden als cadeautje

Free Shipping Charge

  Je kunt met klei zoveel leuks maken. Je vindt online al een plantenpotje en sleutelhanger die van klei gemaakt zijn. Dit keer gaan we een hanger maken. Je hebt vast nog wel ergens een lege muur voor deze toffe boho muurhanger. Makkelijk te maken en helemaal naar eigen smaak te schilderen.

  Benodigdheden:
  Compleet do it yourself pakket

  OF

  • Klei
  • Deegroller
  • Vormpjes (Of een rond voorwerp en mesje)
  • Saté prikker
  • Schaar
  • Macrame koord
  • Potlood
  • Verf (+ kwast en andere benodigdheden)

  Stap 1:
  Rol de klei plat en glad tot het ongeveer 5 mm dik is. Ik heb weer de klei gebruikt van de Hema. Deze wordt vanzelf hard en hoef je niet te bakken. Ook nog eens heel handig dat het verpakt zit in kleine verpakkingen, dus je hoeft het niet direct allemaal op te maken.

  Stap 2:
  Ik gebruikte vervolgens de vormpjes (ik vond dit setje van de Hema heel handig, heb je gelijk een mini deegroller voor DIY projecten) en haal uit het stuk klei 3 rondjes en 2 maantjes. Van 2 rondjes haal je vervolgens met dezelfde ronde vorm er een klein ‘hapje’ uit, bij beide even groot. Een hapje zodat er tussen de cirkel en de maan net zoveel ruimte zit. Zie de foto hieronder.


  Stap 3:
  Van het overgebleven klei rol je nog een klein rondje en die duw je vervolgens plat. Deze is voor onderaan de hanger.

  Stap 4:
  Leg vervolgens de slinger op de volgorde zoals jij ze wilt en maak met de saté prikker in elke vorm 2 gaatjes. Zorg dat je ze helemaal goed door prikt en het groot genoeg is dat er straks een touwtje doorheen kan.

  Stap 5:
  Laat de klei hard worden. Vervolgens gaan we de tassel maken. Knip hiervoor 7 (of meer als je de tassel voller wilt) even lange touwtjes van ongeveer 15 cm (of kleiner naar eigen wens).

  Stap 6:
  Knip vervolgens 1 lang touwtje waar je je hele slinger mee aan elkaar gaat maken en nu ook de tassel aan vast maakt. De lengte is afhankelijk van hoe dicht je de vormpjes bij elkaar wilt, knip dus voor nu eerder een te lang dan te kort stuk af. Maak de onderkant vast aan het midden van je touwtjes, zodat deze bij elkaar zitten. Vouw vervolgens het geheel dubbel zodat het touw aan de bovenkant komt.

  Stap 7:
  Knip een nieuw stukje touw en bind deze om het geheel heen. Het ziet er het mooist uit als je deze wat vaker eromheen wikkelt. Knoop deze vervolgens goed vast.

  Stap 8:
  Vervolgens ga je het net als bij de macramé veer weer ‘uitborstelen’, of te wel… Alle touwtjes los van elkaar halen waardoor je het volle effect krijgt. Dit heb ik gedaan door alle touwtjes een voor een te draaien. Zo dicht mogelijk bij het midden zodat de touwtjes los van elkaar raken. Zodra alle touwtjes los zijn, knip je het netjes in dezelfde lengte.

  Stap 9:
  Zodra de klei droog is kan je het verven. Ik heb gekozen voor goud, omdat dit goed bij de spiegel past. Je kunt er ook een galaxy hanger van maken, een andere kleur of wat jij mooi vindt.

  Stap 10:
  Zodra de verf droog is kun je hem aan elkaar gaan maken. Begin onderaan en ga via de bovenkant van je kleivormpje door het onderste gaatje, maak een knoopje zodat het vast blijft zitten. Vervolgens ga je via de achterkant door het bovenste gaatje en maak je weer een gaatje. Zo zit het touw aan de achterkant en zie je deze minimaal. Door het knoopje blijft het kleivormpje goed op zijn plek zitten.

  Stap 11:
  Meet een stukje af en doe vervolgens weer hetzelfde als stap 10 bij het volgende kleivormpje. Daarna meet je weer hetzelfde stukje af en doe je heet volgende tot alle onderdelen vast zitten. Dan maak je uiteindelijk boven nog een lusje om je boho hanger op te kunnen hangen.

  Waar ga jij je nieuwe hanger ophangen?

   

  Extra tips nodig? Wil je graag je eigen creatie delen?
  Of ben je benieuwd naar de creaties van andere?
   Word dan lid van de Hebbers Community groep.

   

  Visit us on FacebookVisit us on Pinterest