Verzending binnen 48 uur     •     Persoonlijk en snel contact    •     Verzonden als cadeautje

Free Shipping Charge

Het is alweer bijna 2020. Dat betekent ook weer tijd voor een nieuwe kalender en planner. In de webshop vind je al een jaarkalender voor 2020 en een familieplanner die je het hele jaar door kunt starten. Maar zelf vind ik het altijd handig als ik makkelijk in een oog opslag kan zien welke dag het op een bepaalde datum is en de weeknummers. Daarom maakte ik deze leuke en hele simpele do it yourself.


Benodigdheden:

Complete set (hout, 3 schroeven, 3 haken, kalender)

OF

• Hout: 20 x 6 cm
• Hout: 20 x 12 cm
3 schroeven
3 haken
Kalender 2020

EN

• Boormachine of schroevendraaier
• Schuurpapier
• Liniaal
• Pen
• Perforator
• Instax foto’s (Bij HEMA)

Stap 1:
Aangezien dit een aantal werkdagen duurt is het het slimst om eerst je foto’s te bestellen. Ik heb gekozen voor de Instax foto’s van HEMA. Maar LET OP, bestel de foto’s op zijn kop, zodat je straks in het witte deel een gaatje kan maken. Je kunt ook foto’s gebruiken die je al hebt liggen. Zorg dan dat je ze op het formaat 6 x 9 cm knipt.

Stap 2:
Als je de kant en klare Hebbers set hebt aangeschaft, dan heb je het hout al op voorraad. Anders moet je dit eerst zelf nog regelen. Er zijn verschillende mogelijkheden: je kunt het zelf zagen, online bestellen of bij de bouwhal laten doen. Ik ging voor de laatste optie en koos voor onbehandeld vuren hout. Je kunt kiezen wat je zelf mooi vind en het eventueel ook nog verven of lakken.

Stap 3:
Zodra je het hout hebt, ga je de hoeken eerst netjes schuren, zodat het splintervrij is en mooi glad afgewerkt.

Stap 4:
Het smalle plankje wordt uiteindelijk de onderkant. Meet hier uit wat het midden is en zet hier 3 stippen om te boren. Zie de foto hieronder.

Stap 5:

Boor op deze plekken alvast een gaatje zodat het schroeven straks makkelijker gaat.

Stap 6:
Nu ga je op het andere deel hout uittekenen waar je de haakjes wilt. Houd er rekening mee dat de foto’s en maanden niet precies op dezelfde plek komen te hangen, maar uiteindelijk iets lager. Dit omdat het hanggedeelte van de haak ook iets lager zit dan het schroef deel (snap je het nog?). Hieronder heb ik al 2 opties (1 met foto links, ander met foto rechts) voor je uitgetekend. Zoals je ziet kun je het best de boorgaten precies op de hoogte doen van waar je de foto’s en kalender wilt hebben. Als je namelijk de haak erin schroeft, komt alles wat je er aan hangt net iets lager te hangen.


Stap 7:

Je kan dit eventueel ook een heel klein beetje voorboren of met iets meer kracht de haken erin draaien.

Stap 8:
Als je foto’s binnen zijn, maak je in het witte deel (wat officieel de onderkant is) een gaatje. Dit doe je precies in het midden van het witte vlak (zowel van de breedte als hoogte). Op dezelfde hoogte doe je dit ook bij de kalendermaanden. Let wel op, dat je dit op dezelfde afstand als je haken doet. 

 

Stap 9:
Schroef nu de onderkant van het hout, vast aan het bovenste stuk hout. Draai deze stevig aan zodat de onderkant goed vlak is. Hang je foto’s en kalendermaanden op en klaar is je houten kalender!

Extra tip: Je kan het hout natuurlijk ook nog verven om naast je eigen foto’s er nog meer een eigen draai aan te geven.
 

 

 

Extra tips nodig? Wil je graag je eigen creatie delen?
Of ben je benieuwd naar de creaties van andere?
 Word dan lid van de Hebbers Community groep.