Inmiddels ligt mijn eigen boek (Het Hebbers do-it-yourself-boek) bij de drukker. WAUW. Het voelt nog steeds onwerkelijk. Voor het boek heb ik zelf meer dan 40 do-it-yourselfs gemaakt en die moesten natuurlijk allemaal op de foto gezet worden. Hiervoor had ik de top fotografen Albart & Linda gevraagd. Zij hebben al meer foto’s voor Hebbers gemaakt en weten precies de stijl van Hebbers vast te leggen (en aan mijn hoge eisen te voldoen). Ik had de mooie locatie van Suzanne gehuurd: Beachhouse nr6 in Katwijk. Al heel mooi gestyled (+1) en hele lichte, fijne kleuren (+2).

1 oktober was het zover. Ik heb over de hele dag wat foto’s en een aantal videobeelden gemaakt. Kijk je mee?

We hadden een volle planning. Alle do-it-yourselfs moesten op de foto gezet worden en het liefst ook nog wat foto’s van mij en wat sfeerfoto’s. Om 08:00 uur begonnen we gelijk met het een en ander te verschuiven om het juiste hoekje te creëren. Zo stond binnen no time de eerste do-it-yourself erop, zie hieronder het resultaat.


Hieronder vind je een kort filmpje met wat leuke behind the scenes beelden en heel veel sneak peeks die je terugvindt in het boek. En eronder nog meer foto’s van deze dag. Het boek direct bestellen? Dat kan hier.

Eerste twee foto’s van de dag ervoor. Er moest in de stad nog van alles gehaald worden, waaronder helium ballonnen voor een promotiefoto. / De DIY’s heb ik zo ongeveer nooit alleen gemaakt, altijd hield Lola alles in de gaten en speelde ze stiekem met alles wat ik nodig had.


Albart kwam je soms staand, soms zittend, liggend of hangend tegen voor de perfecte foto.


Confetti hoort bij Hebbers dus een sfeerfoto van confetti kon natuurlijk niet in het boek ontbreken. Uiteraard maakten we die foto ook zelf. Zie links de making off van de foto rechts.

We hadden in het hele huis heel veel mooie hoekjes om foto’s te maken. Deze kast zie je in het boek ook een paar keer terug komen. Spot jij op de linkerfoto de do-it-yourself? / Tijd voor pauze. Het was heel fijn dat Bob er grotendeels van de dag ook bij was. Die zorgde voor de lunch en hielp waar nodig.


Albart en Linda maakte de foto’s en Bob filmde wat behind the scenes beelden die je in de video hierboven al hebt kunnen bekijken. / Alles wat op de foto gezet was en niet meer nodig was ging direct naar de auto maar zoals je ziet was het als nog een flink rommeltje. Zoveel DIY’s en extra accessoires met dit als resultaat.


Links is ook weer een foto van de dag ervoor. Voor een van de foto’s in het boek wilde ik een basic taart, maar wel net wat hoger dan de standaard taarten. Bof ik met een vriend die graag bakt, dus hij ging aan de slag. / Op de rechter foto zie je een sneak peek waar de taart te zien is.


Making of….


En als laatst, toen het buiten net wat donkerder werd gingen we aan de slag met het hoofdstuk kerst. In het boek vind je namelijk ook 6 do-it-yourselfs speciaal voor kerst. Hiervoor kon een kerstboom natuurlijk niet ontbreken. / KLAAR! Alles stond erop. Wat een lange en vermoeiende maar vooral ook hele leuke dag.


The day after…. Omdat het boek in best wel een korte tijd gemaakt moest worden, was het ook belangrijk dat ik de foto’s binnen een paar dagen zou krijgen. Een andere fotoshoot bij Linda was door corona uitgevallen dus ze ging de dag erna direct aan de slag. En ik kreeg de hele dag sneak peeks doorgestuurd. Volop nagenieten!