De zomervakantie is begonnen en ook het mooie weer is er. Lekker aan het mooie weer vind ik dat je de was lekker buiten kan laten drogen. Maar nog leuker met allemaal vrolijke knijpers toch? Je kan natuurlijk de plastic gekleurde kopen, of de houten schilderen maar zijn deze ballerina’s niet nog schattiger?


Benodigdheden:
Knijper
• Verf (+ kwast en andere benodigdheden)
• Zwarte stift
Pompon maker of karton
• Touw
• Beker

Stap 1
Schilder eerst op de knijper een shirtje, schoentjes en de haren. Schuif dit om een beker zodat de knijper rechtop blijft en het goed kan drogen.

Stap 2
Vervolgens teken je met een stift de lijnen bij de schoen, het shirtje en het gezicht.

Stap 3
Nu ga je de pompon maken. Ik gebruikte hiervoor deze (klik) handige makers, maar je kunt het ook simpel met karton maken. Geen idee hoe je dat van karton maakt? Typ dan even op google ‘Pompon maken’ in en je krijgt genoeg filmpjes te zien.
Wat belangrijk is, is dat de knijper uiteindelijk in het midden past. Maak de pompon dus niet te dik.

Stap 4
Denk je dat die dik genoeg is? Knip alvast een los touwtje in dezelfde kleur en plaats de knijper in het midden. Knip vervolgens de touwtjes los en wikkel het losse touwtje eromheen. Knoop deze goed vast voordat je de maker er tussenuit haalt.

Stap 5
Knip waar nodig de pompon nog even bij en jouw ballerina is af.

Naast knijpers zijn deze ballerina’s natuurlijk ook leuk als decoratie. Zelf heb ik deze knijpers aan de onderkant wel nog iets scherper geschuurd, zodat ze ook daadwerkelijk bleven staan als decoratie.

Deel je een foto van jouw ballerina in de Hebbers community?