Verzending binnen 48 uur     •     Persoonlijk en snel contact    •     Verzonden als cadeautje

Free Shipping Charge

Rotan en webbing is weer helemaal terug van weggeweest. Het staat goed in bijna ieder interieur, is duurzaam en is mooi neutraal van kleur. Je ziet het terug in meubels maar ook in allerlei decoratie items. Helaas is het soms wel wat prijzig of is het net niet helemaal wat je voor ogen hebt. In deze blog ga ik zelf aan de slag met een stuk webbing om mijn eigen rotan decoratie item te maken. Webbing is een soort vlechtwerk van rieten matten. Kijk je mee?


Benodigdheden:

– Fotolijst met hoge rand (3cm of meer)
– Verf, kwast en water
Webbing (zelfde formaat als je fotolijst)
– Klein schaartje
– Dubbelzijdig tape

Stap 1: 
Haal de achterkant van de fotolijst er af en vervolgens het glas weg. Zit het glas er in geschoven? Leg dan een handdoek over het glas heen en sla het met een hamer of ander hard voorwerp kapot. Doe dit uiteraard voorzichtig. De bedoeling is dat je alleen de lijst over houdt.

Stap 2:
Verf nu de lijst in een kleur naar wens. Ik heb dezelfde kleur als onze muur gebruikt zodat het er mooi bij past. Doe dit tot het helemaal dekkend is. Afhankelijk van je lijst moet je het misschien eerst even opschuren voordat je het gaat verven. Deze stap kun je natuurlijk ook overslaan als je de lijst prima vindt zoals je deze gekocht hebt.

Stap 3:
Als de verf helemaal droog is ga je op de hele bovenste rand dubbelzijdig tape plakken.

Stap 4:
Plak nu op het dubbelzijdige tape het stuk webbing. Het maakt niet als het webbing uitsteekt, maar zorg wel dat het webbing helemaal strak en vooral recht er op zit.

Stap 5:
Nu ga je alles wat uitsteekt afknippen zodat je uiteindelijk alleen de vorm van de lijst over houdt. Hierbij is het dus belangrijk dat je het webbing netjes recht geplakt hebt zodat het rotan ook makkelijk af te knippen is. In mijn voorbeeld is het niet helemaal rechts waardoor de randen niet overal even mooi zijn.

Stap 6: 
Je webbing memobord is bijna klaar, nu alleen nog wat haakjes maken zodat je naast dingen er op kunt plakken of er in kunt steken ook dingen er aan kunt hangen. Van het webbing wat over is heb ik een stukje afgeknipt van ongeveer 5 cm. Dit steek je door het rotan heen dat je een soort lusje creëert. Maak aan de achterkant een knoopje en klaar is ook je haakje.

En klaar is ook je webbing memobord. Je kan hem neerzetten maar je kan hem ook leuk ophangen. Ik heb nu al zin om ook nog een grote variant te maken waar ik nog meer haakjes en misschien wel bakjes aan kan maken. Deel je jouw creatie ook met mij?

BEKIJK OOK DEZE DO IT YOURSELFS: