Verzending binnen 48 uur     •     Persoonlijk en snel contact    •     Verzonden als cadeautje

Free Shipping Charge

Het is inmiddels een grote trend aan het worden en ik ben er weg van: droogbloemen. Je kunt losse bosjes droogbloemen kopen maar ook mooie kant en klare bossen. Een mooie vervanging (of afwisseling) voor je verse bloemen. En nog een groter pluspunt: ze blijven heel lang mooi! In deze do it yourself gaan we een mooie droogbloemen krans maken. Hiervoor heb je losse bosjes nodig of een bos die je per soort sorteert.

Alvast een leuke tip. Je kunt de krans natuurlijk zoals dit voorbeeld maken, maar je kan er ook voor kiezen juist maar een klein deel van de ring te bekleden met bloemen of juist helemaal.


Benodigdheden:
Het complete DIY-pakket 

OF

• Verschillende soorten droogbloemen
• Metalen ring
• Touw (om op te hangen)
• Wikkeldraad (soort ijzerdraad om bloemen te schikken)
• Bloemenschaar
• Schaar of tangetje

Stap 1
Leg alle droogbloemen soort bij soort op tafel en knip alvast allemaal stukjes wikkeldraad af van ongeveer 10 cm en eventueel een paar kortere. Als je dit nu alvast doet hoef je dit niet te doen als je net een bosje gemaakt hebt en eigenlijk je handen vol hebt.

Stap 2
Maak nu van een aantal bloemen een klein bosje (ongeveer 4 bloemen) en bindt dit onder de bloemen aan elkaar vast met het wikkeldraad. Het overtollige stukje van de steel knip je af zodat het zo kort mogelijk is.

Stap 3
Leg deze nu alvast op de ring neer waar je die straks wilt hebben.

Stap 4
Nu ga je nog meer bosjes maken zoals stap 3. Deze hoeven niet hetzelfde te zijn, maar kan je prima afwisselen. Het mooist is wel als je in elk bosje iets terug laat komen wat je ook in een ander bosje hebt zitten.
De bosjes leg je steeds op de krans neer en een klein beetje over de steel van de ander heen zodat je straks het wikkeldraad kunt verbergen.

Stap 5
Heb je genoeg bosjes gemaakt? Dan ga je het met wikkeldraad vast maken aan je ring. Begin met de achterste. Zorg dat het stevig vast zit maar druk de bloemen niet aan want dan heb je kans dat de takjes breken. Om het wikkeldraad te verbergen leg je de bosjes steeds een beetje over de ander heen.
Op de foto hieronder zie je hoe het wikkeldraad wegvalt achter de andere bosjes bloemen.

Stap 6
Als alle bosjes erop zitten kijk je of die naar wens is. Maak eventueel nog wat kleinere bosjes bij voor de opvulling.

Stap 7
Je kunt je droogbloemenkrans aan de ring ophangen of maak er een mooi touw aan vast om het op te hangen.

BEKIJK OOK DEZE DO IT YOURSELFS: