Verzending binnen 48 uur     •     Persoonlijk en snel contact    •     Verzonden als cadeautje

Free Shipping Charge

  Washitape, ook wel maskingtape. Voor degene die niet weten wat het is leg ik het nog even uit. Washitape is een soort plakband, maar dan van papier. Doordat het van papier is, scheur je het heel makkelijk af en heb je eigenlijk geen schaar nodig. Je hebt het met heel veel verschillende patronen en kleuren en ook bij Hebbers vind je 12 toffe eigen designs. Het fijne aan washitape is dat het je ondergrond niet beschadigd, zoals plakband dat wel doet. Je kunt washitape veel makkelijker veilig van je muur afkrijgen. Dit betekent trouwens niet dat het niet goed plakt.

  In deze blog heb een aantal toffe washitape ideeën voor jullie uitgewerkt.

  Allereerst twee handige boekenlegger ideeën. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is papier, een schaar en washitape. Ziet er toch vrolijk uit? Te combineren met al jouw favoriete washitapes.


  Daarnaast is washitape ook heel goed geschikt om mee in te pakken. Je maakt elk cadeautje net wat leuker en persoonlijker. Je kunt de washitape gewoon direct op je inpakpapier plakken, maar je kunt er ook voor kiezen om een slinger te maken. Hiervoor scheur je een stukje washitape af en deze plak je vervolgens dubbel, maar dan met een stukje touw ertussen. Als je alle stukjes ‘slingers’ eraan hebt, kun je ze allemaal mooi op maat knippen in de vorm die je wilt.


  Dit vind ik zelf ook heel leuk, want met washitape kan je elk simpel voorwerp net een beetje leuker maken. Zo ook dit kaarsje en telefoonsnoertje. En hoe simpel kan het zijn? Je wikkelt de washitape er gewoon om heen. Bij het telefoonsnoertje kun je het er ook om heen wikkelen, of zoals ik gedaan heb hele kleine stukjes afknippen en die eromheen wikkelen. Zo krijg je een soort kralen effect.


  Als je wat verschillende patroontjes hebt, kun je de washitape ook hele leuk combineren zoals in dit voorbeeld. Ik heb de foto’s op de muur geplakt en hier vervolgens met washitape een fotolijstje omheen gemaakt. Het fijne is dat je de washitape gewoon weer heel makkelijk van de muur haalt als je het zat bent. Doe dit natuurlijk wel altijd een beetje voorzichtig, maar in principe hoef je niets te beschadigen.


  En als laatste dit washitape kunstwerkje. Doordat je het zo makkelijk op de muur plakt, kun je elk kunstwerkje maken dat je wilt. Ik heb gekozen voor wat abstracte vormen door elkaar met 1 design washitape. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om verschillende designs te gebruiken.

  In dit Pinterest bord heb ik nog een aantal andere toffe ideeën voor jullie verzameld. Want je kunt nog veel meer leuke kunstwerkjes op je muur maken. Of het gebruiken in je agenda, bullet journal, invulboek of wat dan ook. Zelf aan de slag? Hier vind je alle washitapes in de webshop.

  Deel je jouw creaties ook met mij? Ik ben benieuwd!